top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΚωνσταντίνος Σαλάπας

Η Ελισάβετ Καζοπούλου γράφει για το μαγικό παζλ του έρωτα




Το μαγικό παζλ του έρωτα! 


 Ήταν χειμώνας, πριν από 3-4 χρόνια περίπου κι εγώ βρισκόμουν στο σπίτι μιας φίλης μου και με ρώτησε πώς στο καλό γίνεται να ερωτευτούμε κάποιον και να μας ερωτευτεί και αυτός (!!!) και να δημιουργήσουμε μια όμορφη και υγιή σχέση. Ε, πόσο δύσκολο είναι πια; Και τέλος πάντων τι πρέπει να κάνουμε; 


 - Μη βιάζεσαι, ντε, θα σου πω! Το πράγμα θέλει και λίγη μαγεία! Αλλά το πιο βασικό είναι να πιστέψεις στη μαγεία! 


Πήγα στο δωμάτιο του γιου της,  πήρα ένα παζλ και επέστρεψα στο σαλόνι. Λοιπόν, η παράσταση αρχίζει! 

 

- Έχεις βγει έξω με τις φίλες σου και κάποιος κοινός φίλος σας σύστησε ή μπορεί να σε πλησίασε μόνος του ή μπορεί και να τον γνωρίζεις καιρό, δεν έχει σημασία, πάντως η μαγεία ξεκινά από τη ματιά σας. Εκείνη τη μία, καθοριστική ματιά... Τη ματιά που λες «αυτός είναι» και τον έχεις ερωτευτεί ήδη. 

 

Άνοιξα το κουτί με το παζλ και έβαλα όλα τα κομμάτια στα χέρια μου (ευτυχώς διάλεξα ένα μικρό) και ύστερα της είπα δείχνοντας τις χούφτες μου. 


- Αυτή εδώ η χούφτα είσαι εσύ και αυτή εδώ είναι αυτός. Για να δούμε, θα είστε μαζί; Θα τα πετάξω στον αέρα και όταν πέσουν κάτω θα πρέπει να φτιάξουν το παζλ.

 

Η φίλη μου γέλασε και μου είπε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Την κοίταξα,  της χαμογέλασα και πέταξα τα κομμάτια του παζλ στον αέρα. Ύστερα από 1-2-3 δευτερόλεπτα τα κομμάτια ήταν  σκορπισμένα στο πάτωμα. 


- Είδες; Είχα δίκιο, τα κομμάτια ενώθηκαν. 


- Ελισάβετ τα κομμάτια δεν ενώθηκαν, είναι στο πάτωμα και υπάρχουν κενά. 


- Είναι μερικά κομμάτια που είναι αόρατα στο μάτι, κοίτα με την καρδιά σου και θα τα δεις. 


- Μερικά κομμάτια είναι ανάποδα.


- Όλοι έχουμε μια καλή και μια ανάποδη πλευρά. 


- Έστω, αλλά το παζλ δεν είναι ίδιο με αυτό που δείχνει στο κουτί. 


- Και ποιος σου είπε ότι όλες οι σχέσεις είναι ίδιες; 

 

Πρέπει να πιστέψεις ότι θα συμβεί. Τα κομμάτια θα σκορπιστούν, όπως σκορπισμένοι είμαστε κι εμείς στο χάρτη. Το συνταίριασμα δύο ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα δυσκολεύει όταν βλέπεις μονάχα τα κενά, όταν βλέπεις μονάχα την ανάποδη πλευρά.


Εμείς ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ και χρειάζονται πολλές ώρες και μοίρασμα στιγμών για να τα βάλουμε στη σωστή θέση, χρειάζεται συνεργασία. Αν για κάποιο λόγο δεν σου αρέσει η εικόνα ή λείπουν πολλά κομμάτια, άσ' το, θα βρεις άλλο, μην προσπαθείς να ταιριάξεις διαφορετικά κομμάτια, μην το κάνεις με το ζόρι, με το ζόρι μαγεία δεν υπάρχει. 


Και μην ανησυχείς, παζλ, ουυυυυυ υπάρχουν ένα σωρό, κάπου εκεί έξω είναι και το δικό σου!


Ελισάβετ Καζοπούλου (fb lizbeth eadie) 



197 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page